Öppettider

Mån-tors 11:00 - 20:00
Fredag 11:00 - 21:00
Lördag 11:00 - 17:00
Söndag 11:00 - 17:00

Handlare

  • Visa Alla

  • Bageri

  • Choklad

  • Fisk

  • Frukt & Grönt

  • Glass

  • Kött

  • Ost

  • Serveringar

Clemens Kött & Husman

Gott kött pratar ofta skånska.

Kött som smakar himmelskt börjar med djur som har det bra på jorden. Frigående grisar som får böka fritt, gräsbetande nötdjur och vilt från rena, svenska skogar. Clemens Kött & Husman står med fötterna i den skånska myllan.

I baren njuter man av den varsamt tillagade husmanskosten, lagad på råvaror från lokala gårdar. Med respekt för traditionen skapas matkultur utan genvägar. Skånskt bondförnuft har gett bra mat i årtionden, det funkar fortfarande.

FAVVO GLASS

FÄRSKARE GLASS KAN DU INTE HITTA.

Varje dag rör Favvo Glass egen glassmästare Ronald samman en grundbas på mjölk, grädde och ägg. Efter en vilotid på minst 12 timmar är det dags för smaksättning. Anne och Ronald gör allt från grunden: flädern plockas, kolan kokas och de mogna bananerna mosas för hand. Recepten är deras egna och de äkta råvarorna ger den lena glassen en helt unik smak. Vill du ha mjölk-, ägg- och nötfri glass, ska du testa deras krämiga fruktsorbeter. Vilken glass som är godast? Ronalds egen favorit är Baileys med hasselnöt: fyllig och härligt nötig. Eller som han själv säger: ”Den sidder lige i skabet.”

Söderholmens fisk

FÖR INBITNA FISKENTUSIASTER OCH NYFIKNA FOODIES SOM VILL NJUTA AV HAVETS GODA!

Att vara fiskhandlare idag handlar om så mycket mer än att kunna skilja på lax och öring. Du som kund ska kunna känna dig trygg i att fisken har passerat alla regelverk och hållbarhetskrav. Hos Söderholmens Fisk ingår alltid denna kunskap, såväl när du handlar fisken över disk som när du njuter av restaurangens olika smakupplevelser. Här serverar vi rustika rätter med inspiration från hela världen – med fish & chips som stående inslag. Kom förbi på något snabbt och enkelt, eller sitt ner för en mättande lunch. Fredagarnas populära ostronfrossa fortsätter som vanligt!

POMS

Goda mackor rules the world!

POMS är vällagad, god snabbmat. Fast så snabb är den inte. Jo, du har mackan i handen på några minuter. Men att laga tillbehören – som surkål och pastrami – tar tid. Här serveras mackor från hela världen, Muffuletta, Cubano och Reuben sandwich, för att bara ta några exempel.

Påris

SALUHALLENS RÅASTE MENY
Kärleken till rå fisk är evig, i alla fall om man ska tro Joen Sjödell. 1996 startade han en av Sveriges första sushirestauranger i Lund, nu driver han och kompisarna Fredrik och David saluhallens egen pokebar. Hos PÅRIS äter du hawaiiska poke bowls så som de var tänkta att ätas, med ljummet ris och marinerad fisk, noggrant utvalda tillbehör och smakrik salsa. Säg aloha till elegant förpackad, lyxig snabbmat.

HOLY GREENS

Holy Greens, vilka sallader!

Holy Greens gör det nyttigaste du kan äta, till något av det godaste du kan äta. Här är det matiga sallader som gäller. En bas av svenskt, närodlat och ekologiskt varvas med asiatiska influenser, en nypa Medelhav och en gnutta Mellanöstern. Allt är såklart dagsfärskt och skalas, hackas och picklas i restaurangen. Inga förpaketerade rätter här inte. Törstig? Holy Greens serverar färskpressade juicer i regnbågens alla färger, fulla av nyttigheter från pinfärska frukter och grönsaker.

MÖLLANS OST

MALMÖS FRÄMSTA OSTDETEKTIVER

Längtar du efter en mjuk och krämig rödkittost, gjord på mjölk från Jerseykor på Österlen, eller en opastöriserad hårdost från Fribourg i Schweiz? I över 30 år har prisbelönta Möllans ost frestat Malmöborna med utvalda delikatesser från hela världen och bjudit på tips om fantastiska smakkombinationer. I Malmö Saluhall njuter du av deras ostar och charkuterier med något gott att dricka i glaset. Här kan du även köpa fina presentlådor, bufféer till helgens mingel och delta i spännande smakprovningar.

St. Jakobs Stenugnsbageri

Bagare är hantverkare som får luften att lukta gott.

St. Jakobs Stenugnsbageri bakar inte bara för dina smaklökars skull. Bröd tilltalar många sinnen – synen, känseln och hörseln. Inget är väl så aptitretande som det svaga knastret från ett nybakat surdegsbröd som börjar svalna. St. Jakobs Stenugnsbageri fyller Malmö Saluhall med de mest underbara dofter, från morgon till kväll. Kom förbi och ta en macka och en kardemummabulle eller handla med ett härligt surdegsbröd till jobbet. Följ den goda doften, så kommer du rätt direkt.

FALAFEL & BURGERS

Öst möter väst hos Falafel & Burgers.

Malmö är Falafelns svenska huvudstad. Men frågan är om inte Malmö snart kan titulera sig som Sveriges burgar-metropol också? Falafel & Burgers lutar sig mot tunga malmöitiska traditioner – lagarbete och lokalt stolthet. Med nybakat bröd från St. Jakobs Stenugnsbageri och kött från skånska gårdar, levererar de grym mat baserad på en äkta kärlek till allt det goda som finns i vår närhet. Om falafeln är friterad i riktig olivolja? Det kan du lita på!

STREETFOOD BY PINK HEAD

Saluhallens asiatiska smakresa

Wade Brown tar det bästa av asiatisk streetfood till Sverige och Malmö Saluhall. Med en asiatisk smakpalett och kompromisslöst hantverk, lyfter han asiatiska gaturätter till finkrogsnivå. Och australiensare som han är, så gör han det med ett leende och en härligt, laidback känsla. Influenserna kommer bland annat från Kina, Japan och Korea. Som ofta när det gäller asiatisk mat, är det rena, nästan nakna presentationer. Du ser vad du äter och det du ser är lika gott som vackert.

PAPI

Din mamma jobbar inte här. Men din pappa gör det!

En bra pappa finns alltid där. Det gör en bra mamma också, men här tillåter vi oss att vara pappiga. För Papi’s vill vara som en härlig och trygg pappa. De här papporna är dessutom sjukt duktiga på mat. Italiensk mat som får färskhet och lokal förankring genom skånska råvaror.

Hedvigsdal

Får det vara en löjligt god pizza?

Du som känner till Söderberg & Sara, gänget bakom Hedvigsdal, vet att de kan sin sak. Oavsett om de bakar eller kokar saft, så är de löjligt bra. Och trevliga, kreativa, roliga. Ja, välj vilket positivt ord du vill och det passar in på Hedvigsdal. I Malmö Saluhall serverar de vedugnsbakad pizza. Fast berättelsen börjar egentligen långt från ugnen. För här tar man inga genvägar. Det ekologiska mjölet kommer från lokala producenter och mycket av det som läggs på pizzan är odlat på den egna åkern.

Chocolatte

EN VÄRLD AV CHOKLAD PÅ 12 M2

Handgjorda praliner som vunnit fler priser än många elitidrottare. Omsorgsfullt smaksatta, fyllda, doppade och dekorerade i den lilla fabriken i Helsingborg. Hos Chocolatte görs allt från grunden, med så få ingredienser som möjligt. Här kan du njuta av Märtas och Martins godaste choklad, kola och fudge, och fylla barnens lördagspåsar med klubbor, chokladfigurer och gelégodis. Allt pinfärskt, såklart, och med smakkombinationer som förtrollar och förför. Kom hit och testa en Virgin Mojito. Sedan förstår du vad vi pratar om.