Öppettider

Måndag 10:00 - 19:00
Tisdag 10:00 - 19:00
Onsdag 10:00 - 19:00
Torsdag 10:00 - 19:00
Fredag 10:00 - 21:00
Lördag 10:00 - 17:00
Söndag 11:00 - 16:00

Frukost från 7:30 på vardagar.

Handlare

 • Visa Alla

 • Blommor

 • Bröd

 • Choklad

 • Fisk

 • Frukt & Grönt

 • Kaffe & Te

 • Kök & Kolonial

 • Kött

 • Ost

 • Restauranger/Caféer

Limhamns Kött & Vilt

Gott kött pratar ofta skånska.

Kött som smakar himmelskt börjar med djur som har det bra på jorden. Frigående grisar som får böka fritt, gräsbetande nötdjur och vilt från rena, svenska skogar. Limhamns Kött & Vilt står med fötterna i den skånska myllan. De egentillverkade korvarna, salamin och skinkorna är gjorda på råvaror från lokala gårdar och lokala jägare. Skånskt bondförnuft har gett bra mat i årtionden, det funkar fortfarande.

MALMSTENS FISK

Kan man ha fisk i blodet? Absolut!

Farfar var fiskare och farmor jobbade på Malmö Fiskericentral, inte konstigt att bröderna Malmsten jobbar med fisk. Som namnet antyder kan du både köpa färska godsaker från havet och äta lagad mat hos Malmstens Fisk & Kök. Skrubba, torsk eller piggvar att tillreda själv eller kanske fisksoppa att äta här? Valet är ditt. På fredagar, när ostronen är i säsong, är det afterwork med ostron och bubbel. Alla livsnjutare är härmed officiellt inbjudna.

FG HALLEN

Restaurangkvalitet åt alla!

I Malmö Saluhall kan du köpa frukt och grönt av samma kvalitet som stjärnkockarna väljer. För här bor Frukt & Grönsakshallen, FG Hallen som den heter på malmöitiska. FG Hallen är frukt och grönt på riktigt. Det är vitlök, sparris och potatis från Skåne. Det är kålrabbi och fänkål från Göran i Vellinge. Det är Osteen-mango som mognat på trädet och runda, goda auberginer från Sicilien. Det är dessutom förbaskat trevligt att handla här, för FG Hallens service är lika bra som deras produkter.

HOLY GREENS

Holy Greens, vilka sallader!

Holy Greens gör det nyttigaste du kan äta, till något av det godaste du kan äta. Här är det matiga sallader som gäller. En bas av svenskt, närodlat och ekologiskt varvas med asiatiska influenser, en nypa Medelhav och en gnutta Mellanöstern. Allt är såklart dagsfärskt och skalas, hackas och picklas i restaurangen. Inga förpaketerade rätter här inte. Törstig? Holy Greens serverar färskpressade juicer i regnbågens alla färger, fulla av nyttigheter från pinfärska frukter och grönsaker.

OSTABENGTSON

Tredje generationens ostälskare.

Ostabengtson är nog Sveriges mest vällagrade ostbutik. Den har nämligen funnits i Lund sedan 1951 och drivs nu av tredje generationen Bengtson. Ända sedan starten har Ostabengtson varit berömda för sina svenska hårdostar. Dels för ostarnas himmelska smak men också för att man lagrar dem själv – med 100% koll på mognadsprocessen. I Malmö Saluhall blir det lite extra fokus på ekologiska ostar och produkter från svenska gårdsmejerier. Skulle du bli tokigt sugen på get-yoghurt och handkärnat smör, då är det här du hittar den.

POMS

Goda mackor rules the world!

POMS är vällagad, god snabbmat. Fast så snabb är den inte. Jo, du har mackan i handen på några minuter. Men att laga tillbehören – som surkål och pastrami – tar tid. Här serveras mackor från hela världen, Muffuletta, Cubano och Reuben sandwich, för att bara ta några exempel.

St. Jakobs Stenugnsbageri

Bagare är hantverkare som får luften att lukta gott.

St. Jakobs Stenugnsbageri bakar inte bara för dina smaklökars skull. Bröd tilltalar många sinnen – synen, känseln och hörseln. Inget är väl så aptitretande som det svaga knastret från ett nybakat surdegsbröd som börjar svalna. St. Jakobs Stenugnsbageri fyller Malmö Saluhall med de mest underbara dofter, från morgon till kväll. Kom förbi och ta en macka och en kardemummabulle eller handla med ett härligt surdegsbröd till jobbet. Följ den goda doften, så kommer du rätt direkt.

FALAFEL & BURGERS

Öst möter väst hos Falafel & Burgers.

Malmö är Falafelns svenska huvudstad. Men frågan är om inte Malmö snart kan titulera sig som Sveriges burgar-metropol också? Falafel & Burgers lutar sig mot tunga malmöitiska traditioner – lagarbete och lokalt stolthet. Med nybakat bröd från St. Jakobs Stenugnsbageri och kött från skånska gårdar, levererar de grym mat baserad på en äkta kärlek till allt det goda som finns i vår närhet. Om falafeln är friterad i riktig olivolja? Det kan du lita på!

PINK HEAD NOODLE BAR

Nudlar är väl ingen konst? Jo, det är precis vad det är!

Wade Brown tar det bästa av asiatisk streetfood till Sverige och Malmö Saluhall. Med egentillverkade nudlar och kompromisslöst hantverk, lyfter han asiatiska gaturätter till finkrogsnivå. Och australiensare som han är, så gör han det med ett leende och en härligt, laidback känsla. Influenserna kommer bland annat från Kina, Japan och Korea. Som ofta när det gäller asiatisk mat, är det rena, nästan nakna presentationer. Du ser vad du äter och det du ser är lika gott som vackert.

PAPI

Din mamma jobbar inte här. Men din pappa gör det!

En bra pappa finns alltid där. Det gör en bra mamma också, men här tillåter vi oss att vara pappiga. För Papi’s vill vara som en härlig och trygg pappa. De här papporna är dessutom sjukt duktiga på mat. Italiensk mat som får färskhet och lokal förankring genom skånska råvaror.

Hedvigsdal

Får det vara en löjligt god pizza?

Du som känner till Söderberg & Sara, gänget bakom Hedvigsdal, vet att de kan sin sak. Oavsett om de bakar eller kokar saft, så är de löjligt bra. Och trevliga, kreativa, roliga. Ja, välj vilket positivt ord du vill och det passar in på Hedvigsdal. I Malmö Saluhall serverar de vedugnsbakad pizza. Fast berättelsen börjar egentligen långt från ugnen. För här tar man inga genvägar. Det ekologiska mjölet kommer från lokala producenter och mycket av det som läggs på pizzan är odlat på den egna åkern.

Tea Junkie

Vi förvandlar tedrickare till Tea Junkies!

Te ska avnjutas i stillhet med torra kakor och blommiga tapeter. Eller inte. Vi på Tea Junkie brinner för rena, ekologiska teer som vi presenterar på vårt sätt. Hos oss kan du få en Macha latte tillagad till absolut perfektion av en tvättäkta te-sommelier. Men det är bara början. Vi kryddar vår mat med te. Vi meckar praliner med te. Och vill du bli en fullfjädrad Junkie – kom in på provning och upptäck hur sjukt kul du kan ha med te och fortfarande ha kläderna på kroppen.

GRAM

Förpackningar är överskattade!

Inget onödigt förpackningsmaterial och fullt fokus på produkten. Det är Gram. Här säljs allt i lösvikt. Från kryddor, nötter, mjöl, olja och vinäger till praktiska saker som diskmedel, tvättmedel och tvål. När man hör Rowan Drury prata om sin butik, känns allt självklart. Varför förpacka mer än nödvändigt? Sagt och gjort, Gram är Malmös härliga lösviktsbutik där du fyller varorna i egna påsar eller glas. Och har du inga egna förpackningar när shoppinglusten slår till, så finns det såklart påsar här.

Olsson & Gerthel

Design + mat = kärlek

Det här är destinationen för dig som vill att kniven ska vara lika välbalanserad som biffen är mör. Eller som gärna lägger en halvdag på hitta den ideala såskastrullen. Det är handplockat och exklusivt men vardagligt och användbart. Det är produkter som har en tydlig koppling till Olsson & Gerthels tradition och en viktig plats i ett Malmö där matintresset bara växer och växer. Det är de bästa redskapen för att skapa matupplevelser och det vackra porslinet att avnjuta dem på.

Bunches

Blommor i bunt till bra priser.

Hos Bunches hittar du säsongens bästa blommor i bunt, varvade med färska gröna blad. Bunches är en modern blombutik som gillar att arbeta med odlare som har rätt miljötänk och schyssta villkor för både blommor och trädgårdsmästare. Kort sagt, bra blommor till bra priser. Och alltid med smarta tips om hur du tar hand om dina blommor så att de håller sig fina länge.

Chocolatte