Öppettider

Måndag 10:00 - 19:00
Tisdag 10:00 - 19:00
Onsdag 10:00 - 19:00
Torsdag 10:00 - 19:00
Fredag 10:00 - 21:00
Lördag 10:00 - 17:00
Söndag 11:00 - 16:00

Frukost från 7:30 på vardagar.

TRE SMÖRREBRÖD

Rimmad torsk med löjrom, äggula och schalottenlök

200 g ryggfilé av torsk
4 äggulor
50-100 g löjrom
1 schalottenlök, fint hackad
4 skivor rågbröd från St Jakobs Stenugnsbageri
1 citron
Vattenkrasse
1 msk flingsalt
1/2 msk strösocker

Gnid in torsken med flingsalt och socker. Lägg i en påse och låt vila en timme.
Skiva torsken och lägg den på smörat rågbröd.
Toppa med äggula, löjrom och schalottenlök samt ringla över lite olivolja.
Servera med citronklyfta, vattenkrasse och nymalen svartpeppar.


Gravad lax med hyvlat äpple, fänkål och senapsdressing

4 skivor knäckebröd
Gravad lax, 4 rejäla skivor
1 äpple, tunt hyvlat
1/2 fänkål, tunt hyvlat
1/2 msk söt senap
1 tsk fransk senap
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 msk strösocker
1/2 dl Philadelphia
1/2 knippe dill
1 msk olivolja

Blanda äpple och fänkål med lite god olivolja och hälften av vinägern.
Rör samman senap,  resten av vinägern och socker. Tillsätt Philadelphia, rör slätt och smaka av med salt och peppar.Lägg upp laxen på smörat knäckebröd. Lägg på äpple- och fänkålsblandningen samt lite grovt hackad dill. Ringla över senapsdressingen och servera med en citronklyfta.


Kryddsill med pocherat ägg och gräslök

4 ägg
4 port kryddsill
4 skivor rågbröd från St Jakobs Stenugnsbageri
1 knippe gräslök, fint hackat
Endive eller annan sallad
1/2 kapsyl ättika

Koka upp rikligt med vatten i en hög kastrull. Tillsätt en halv kapsyl ättika och lite salt. Justera värmen så den ligger precis under kokpunkten.
Knäck äggen i en kaffekopp. Häll försiktigt ned äggen i kastrullen, ett och ett, och låt dem ligga i vattnet ca 2 min. Ta upp äggen och låt dem vila i kallt vatten tills det är dags att servera.
Arrangera sillen på smörat rågbröd med endivesallad.
Lägg på pocherat ägg och hackad gräslök.