Öppettider

Mån-tors 11:00 - 19:00
Fredag 11:00 - 21:00
Lördag 11:00 - 17:00
Söndag 11:00 - 16:00

Rabarbergino med tahitivaniljglass

Ingredienser 2 personer:

3 medelstora rabarberstänger

2 tsk potatismjöl

3 msk strösocker

70 g vit choklad i små bitar, gärna chokladpellets från Chocolatte i saluhallen

2 stora kulor vaniljglass, gärna tahitivanilj från Favvo Glass

 

Sätt ugnen på 170 grader.

Ansa rabarbern och dra bort eventuella grova trådar runtom. Skär i bitar, gärna så att de passar fint i formen/formarna. Blanda potatismjöl och socker i en plastpåse. Lägg i rabarbern och skaka.

Lägg rabarbern i en eller flera formar. Fördela ut chokladen över rabarbern.

Grädda i ugnen ca 20 minuter. Höj eventuellt ugnsvärmen på slutet, så att chokladen får lite färg.

Servera direkt tillsammans med vaniljglass.