
Potatis- och spetskålssallad med anchoas, dill, ägg och senapsvinaigrett
- 500 g kulpotatis eller likvärdig fast potatis
- 300 g spetskål
- 2 msk vit balsamvinäger
- 1 msk fransk senap
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1/2 dl olivolja
- 30 g dill
- 4 ägg: kokta, kalla och klyftade
- 2 paket anchoas
Koka potatisen. Låt den svalna och dela den sedan i grova bitar.
Skär spetskålen i grova bitar och lägg dem i en vid kastrull med lite vatten i botten. Ånga under lock i 30 sek. Låt spetskålen rinna av i ett durkslag.
Blanda balsamvinäger, senap och vitlök. Häll i olivolja och smaka av med salt och peppar.
Blanda potatis, spetskål, dill, ägg och anchoas i en bunke tillsammans med vinaigretten.
Arrangera salladen fint på en tallrik. Salta och peppra.