Hoppa till huvudinnehåll
Potatis- och spetskålssallad med anchoas, dill, ägg och senapsvinaigrett

Potatis- och spetskålssallad med anchoas, dill, ägg och senapsvinaigrett

  • 500 g kulpotatis eller likvärdig fast potatis
  • 300 g spetskål
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl olivolja
  • 30 g dill
  • 4 ägg: kokta, kalla och klyftade
  • 2 paket anchoas

Koka potatisen. Låt den svalna och dela den sedan i grova bitar.
Skär spetskålen i grova bitar och lägg dem i en vid kastrull med lite vatten i botten. Ånga under lock i 30 sek. Låt spetskålen rinna av i ett durkslag.
Blanda balsamvinäger, senap och vitlök. Häll i olivolja och smaka av med salt och peppar.
Blanda potatis, spetskål, dill, ägg och anchoas i en bunke tillsammans med vinaigretten.
Arrangera salladen fint på en tallrik. Salta och peppra.