Hoppa till huvudinnehåll
Puylinser med rostade grönsaker

Puylinser med rostade grönsaker

  • 3 dl puylinser
  • 1/2 zuccini i bitar
  • 1 röd paprika i bitar
  • 4 st röda steklökar, skalade och skurna i klyftor
  • 150 g brytbönor
  • 10 cocktailtomater
  • 1/2 dl god olivolja
  • 2 msk chardonnayvinäger alt vit balsamvinäger

Koka puylinserna i saltat vatten, ca 10 min. (Följ anvisningarna på förpackningen – de ska vara al dente.) Häll linserna i en sil och låt dem svalna.
Bryn zuccini, paprika och lök. Låt svalna.
Koka brytbönorna och halvera tomaterna.
Blanda olivoljan med vinägern.
Rör samman linser och grönsaker. Vänd i vinaigretten. Salta och peppra.
Klart att servera!