Hoppa till huvudinnehåll
Rabarbergino med tahitivaniljglass

Rabarbergino med tahitivaniljglass

Ingredienser 2 personer:

  • 3 medelstora rabarberstänger
  • 2 tsk potatismjöl
  • 3 msk strösocker
  • 70 g vit choklad i små bitar, gärna chokladpellets från Chocolatte i saluhallen
  • 2 stora kulor vaniljglass, gärna tahitivanilj från Favvo Glass

 

Sätt ugnen på 170 grader.

Ansa rabarbern och dra bort eventuella grova trådar runtom. Skär i bitar, gärna så att de passar fint i formen/formarna. Blanda potatismjöl och socker i en plastpåse. Lägg i rabarbern och skaka.

Lägg rabarbern i en eller flera formar. Fördela ut chokladen över rabarbern.

Grädda i ugnen ca 20 minuter. Höj eventuellt ugnsvärmen på slutet, så att chokladen får lite färg.

Servera direkt tillsammans med vaniljglass.