Hoppa till huvudinnehåll
Rabarbersviss med kardemumma-maränger

Rabarbersviss med kardemumma-maränger

Kardemumma-maräng

4 äggvitor
2 dl socker
1 tsk stött kardemumma
Vispa äggvitorna med hälften av sockret. När smeten börjar bli luftig tillsätter du resten av sockret och vispar tills konsistensen blir fast.
Bred ut marängsmeten i ett ca 2 cm tjockt lager på ett bakplåtspapper. Strö över kardemumma och grädda i ca 60 min på 125°.

 

Rabarberkompott

1/2 l skivad rabarber (skalet kan vara kvar)
1,5 dl strösocker
3 dl vispgrädde

Lägg rabarbern i en tjockbottnad kastrull. Häll över sockret och låt sjuda ett par minuter på låg värme. Ta bort kastrullen från värmen och låt kompotten vila.
Vispa grädden. Lägg maräng i botten av en djup tallrik, klicka på rabarberkompott och grädde. Toppa med en skiva maräng.