Hoppa till huvudinnehåll
Blinier med forellrom och picklad rädisa

Blinier med forellrom och picklad rädisa

Ingredienser 2 personer: 10 g jäst 2,5 dl mjölk 1 dl vetemjöl 1 dl bovetemjöl 1/2 tsk salt 25 g smör 1 ägg smör till stekning 1 dl vatten 2 msk ...

Läs mer

Ostron med gurka och chili

Ostron med gurka och chili

ingredienser 2 pers: 1 1/2 msk gurkvinäger, gärna Royal Selection (kan ersättas med vitvinsvinäger) 1 1/2 msk neutral olja, exempelvis rapsolja 3 droppar citronsaft 1 krm salt 2 msk tärnad slanggurka 1 tsk ...

Läs mer

Ryggbiff med morotssallad och riven Fyrtårnsost

Ryggbiff med morotssallad och riven Fyrtårnsost

Ingredienser 2 pers: 1 msk rapsolja 1 msk smör, gärna Wapnö 400 g ryggbiff i hel bit salt och peppar 1 msk smör, gärna Wapnö 2 msk senapsfrön, gärna från Österlenkryddor ...

Läs mer

Chokladsandwich med saltkolaglass

Chokladsandwich med saltkolaglass

Ingredienser 2 personer: 75 g smör, gärna Wapnö 1/2 dl strösocker 1 krm salt 1 1/2 dl vetemjöl 0,75 dl kakao 1 äggula 8 stora kulor av favoritglassen, gärna Favvo Glass ...

Läs mer

TRE SMÖRREBRÖD

TRE SMÖRREBRÖD

Rimmad torsk med löjrom, äggula och schalottenlök 200 g ryggfilé av torsk 4 äggulor 50-100 g löjrom 1 schalottenlök, fint hackad 4 skivor rågbröd från St Jakobs Stenugnsbageri 1 citron Vattenkrasse ...

Läs mer

Stekta buntmorötter med pumpakärnor, solrosfrön och feta från Vilhemsdal

Stekta buntmorötter med pumpakärnor, solrosfrön och feta från Vilhemsdal

8 st morötter i bunt 30 g smör 2 msk pumpakärnor 2 msk solrosfrön Bladpersilja 100 g fetaost Skrapa morötterna, klyv dem och stek dem gyllenbruna i smör. Häll över pumpakärnor ...

Läs mer

Puylinser med rostade grönsaker

Puylinser med rostade grönsaker

3 dl puylinser 1/2 zuccini i bitar 1 röd paprika i bitar 4 st röda steklökar, skalade och skurna i klyftor 150 g brytbönor 10 cocktailtomater 1/2 dl god olivolja 2 ...

Läs mer

HYVLAD SPARRIS MED RÄDISOR

HYVLAD SPARRIS MED RÄDISOR

6 st stora vita sparrisar Saft och rivet skal från 1 citron 1 msk flytande honung 1/2 dl olivolja 1 pressad vitlöksklyfta 10 rädisor, delade 1 dl valnötter, rostade och grovt ...

Läs mer