Hoppa till huvudinnehåll

Malmö Saluhall inspirerar till påskmiddag

Vi startar med en klassisk uppsättning av goda smörrebröd och följer upp med en traditionsenlig lammstek. Till den har vi satt ihop en samling med trevliga gröna rätter som kan serveras ...

Läs mer

TRE SMÖRREBRÖD

TRE SMÖRREBRÖD

Rimmad torsk med löjrom, äggula och schalottenlök 200 g ryggfilé av torsk 4 äggulor 50-100 g löjrom 1 schalottenlök, fint hackad 4 skivor rågbröd från St Jakobs Stenugnsbageri 1 citron Vattenkrasse ...

Läs mer

Lammstek i ugn

Lammstek i ugn

Hacka rosmarin, salvia, timjan och vitlök. Klappa in örter, vitlök, salt och peppar i köttet. Stek lammet gyllenbrunt i smör. Ugnsbaka på 110° tills köttets innertemperatur når 58°. Låt lammet vila ...

Läs mer

Rostat vitlökssmör med rosmarin och citron

Rostat vitlökssmör med rosmarin och citron

3 vitlöksklyftor 2 msk grovt hackad färsk rosmarin 100 g smör, rumstempererat Rivet skal från 1 citron Ett par droppar citronsaft Skala vitlöksklyftorna och mosa dem med den breda sidan av ...

Läs mer

Stekta buntmorötter med pumpakärnor, solrosfrön och feta från Vilhemsdal

Stekta buntmorötter med pumpakärnor, solrosfrön och feta från Vilhemsdal

8 st morötter i bunt 30 g smör 2 msk pumpakärnor 2 msk solrosfrön Bladpersilja 100 g fetaost Skrapa morötterna, klyv dem och stek dem gyllenbruna i smör. Häll över pumpakärnor ...

Läs mer

Potatis- och spetskålssallad med anchoas, dill, ägg och senapsvinaigrett

Potatis- och spetskålssallad med anchoas, dill, ägg och senapsvinaigrett

500 g kulpotatis eller likvärdig fast potatis 300 g spetskål 2 msk vit balsamvinäger 1 msk fransk senap 1 pressad vitlöksklyfta 1/2 dl olivolja 30 g dill 4 ägg: kokta, kalla ...

Läs mer

Puylinser med rostade grönsaker

Puylinser med rostade grönsaker

3 dl puylinser 1/2 zuccini i bitar 1 röd paprika i bitar 4 st röda steklökar, skalade och skurna i klyftor 150 g brytbönor 10 cocktailtomater 1/2 dl god olivolja 2 ...

Läs mer

HYVLAD SPARRIS MED RÄDISOR

HYVLAD SPARRIS MED RÄDISOR

6 st stora vita sparrisar Saft och rivet skal från 1 citron 1 msk flytande honung 1/2 dl olivolja 1 pressad vitlöksklyfta 10 rädisor, delade 1 dl valnötter, rostade och grovt ...

Läs mer

Rabarbersviss med kardemumma-maränger

Rabarbersviss med kardemumma-maränger

Kardemumma-maräng 4 äggvitor 2 dl socker 1 tsk stött kardemumma Vispa äggvitorna med hälften av sockret. När smeten börjar bli luftig tillsätter du resten av sockret och vispar tills konsistensen blir ...

Läs mer

Citronkaka med White monkey te

Citronkaka med White monkey te

210 gr vetemjöl 100 gr smör 30 gr florsocker 40 gr råsocker + lite till utrullning 2 msk finhackad rosmarin Zest från en citron Ev lite gul färg till sockret Kör vetemjöl, ...

Läs mer