Hoppa till huvudinnehåll
Rabarbergino med tahitivaniljglass

Rabarbergino med tahitivaniljglass

Ingredienser 2 personer: 3 medelstora rabarberstänger 2 tsk potatismjöl 3 msk strösocker 70 g vit choklad i små bitar, gärna chokladpellets från Chocolatte i saluhallen 2 stora kulor vaniljglass, gärna tahitivanilj ...

Läs mer

Smörstekt torskrygg med sparris och ramslöksmajonnäs

Smörstekt torskrygg med sparris och ramslöksmajonnäs

Ingredienser 2 personer: 300 g torskrygg i två bitar 3 dl vatten 1 msk salt 1 tsk strösocker 2 msk smör till stekning, gärna Wapnö 15 ramslöksblad 1 äggula 1 tsk ...

Läs mer

Blinier med forellrom och picklad rädisa

Blinier med forellrom och picklad rädisa

Ingredienser 2 personer: 10 g jäst 2,5 dl mjölk 1 dl vetemjöl 1 dl bovetemjöl 1/2 tsk salt 25 g smör 1 ägg smör till stekning 1 dl vatten 2 msk ...

Läs mer

Ostron med gurka och chili

Ostron med gurka och chili

ingredienser 2 pers: 1 1/2 msk gurkvinäger, gärna Royal Selection (kan ersättas med vitvinsvinäger) 1 1/2 msk neutral olja, exempelvis rapsolja 3 droppar citronsaft 1 krm salt 2 msk tärnad slanggurka 1 tsk ...

Läs mer

Ryggbiff med morotssallad och riven Fyrtårnsost

Ryggbiff med morotssallad och riven Fyrtårnsost

Ingredienser 2 pers: 1 msk rapsolja 1 msk smör, gärna Wapnö 400 g ryggbiff i hel bit salt och peppar 1 msk smör, gärna Wapnö 2 msk senapsfrön, gärna från Österlenkryddor ...

Läs mer

Chokladsandwich med saltkolaglass

Chokladsandwich med saltkolaglass

Ingredienser 2 personer: 75 g smör, gärna Wapnö 1/2 dl strösocker 1 krm salt 1 1/2 dl vetemjöl 0,75 dl kakao 1 äggula 8 stora kulor av favoritglassen, gärna Favvo Glass ...

Läs mer

Malmö Saluhall inspirerar till påskmiddag

Vi startar med en klassisk uppsättning av goda smörrebröd och följer upp med en traditionsenlig lammstek. Till den har vi satt ihop en samling med trevliga gröna rätter som kan serveras ...

Läs mer

TRE SMÖRREBRÖD

TRE SMÖRREBRÖD

Rimmad torsk med löjrom, äggula och schalottenlök 200 g ryggfilé av torsk 4 äggulor 50-100 g löjrom 1 schalottenlök, fint hackad 4 skivor rågbröd från St Jakobs Stenugnsbageri 1 citron Vattenkrasse ...

Läs mer

Lammstek i ugn

Lammstek i ugn

Hacka rosmarin, salvia, timjan och vitlök. Klappa in örter, vitlök, salt och peppar i köttet. Stek lammet gyllenbrunt i smör. Ugnsbaka på 110° tills köttets innertemperatur når 58°. Låt lammet vila ...

Läs mer

Rostat vitlökssmör med rosmarin och citron

Rostat vitlökssmör med rosmarin och citron

3 vitlöksklyftor 2 msk grovt hackad färsk rosmarin 100 g smör, rumstempererat Rivet skal från 1 citron Ett par droppar citronsaft Skala vitlöksklyftorna och mosa dem med den breda sidan av ...

Läs mer