
Rabarbergino med tahitivaniljglass
Ingredienser 2 personer: 3 medelstora rabarberstänger 2 tsk potatismjöl 3 msk strösocker 70 g vit choklad i små bitar, gärna chokladpellets från Chocolatte i saluhallen 2 stora kulor vaniljglass, gärna tahitivanilj ...

Smörstekt torskrygg med sparris och ramslöksmajonnäs
Ingredienser 2 personer: 300 g torskrygg i två bitar 3 dl vatten 1 msk salt 1 tsk strösocker 2 msk smör till stekning, gärna Wapnö 15 ramslöksblad 1 äggula 1 tsk ...

Blinier med forellrom och picklad rädisa
Ingredienser 2 personer: 10 g jäst 2,5 dl mjölk 1 dl vetemjöl 1 dl bovetemjöl 1/2 tsk salt 25 g smör 1 ägg smör till stekning 1 dl vatten 2 msk ...

Ostron med gurka och chili
ingredienser 2 pers: 1 1/2 msk gurkvinäger, gärna Royal Selection (kan ersättas med vitvinsvinäger) 1 1/2 msk neutral olja, exempelvis rapsolja 3 droppar citronsaft 1 krm salt 2 msk tärnad slanggurka 1 tsk ...

Ryggbiff med morotssallad och riven Fyrtårnsost
Ingredienser 2 pers: 1 msk rapsolja 1 msk smör, gärna Wapnö 400 g ryggbiff i hel bit salt och peppar 1 msk smör, gärna Wapnö 2 msk senapsfrön, gärna från Österlenkryddor ...

Chokladsandwich med saltkolaglass
Ingredienser 2 personer: 75 g smör, gärna Wapnö 1/2 dl strösocker 1 krm salt 1 1/2 dl vetemjöl 0,75 dl kakao 1 äggula 8 stora kulor av favoritglassen, gärna Favvo Glass ...

Malmö Saluhall inspirerar till påskmiddag
Vi startar med en klassisk uppsättning av goda smörrebröd och följer upp med en traditionsenlig lammstek. Till den har vi satt ihop en samling med trevliga gröna rätter som kan serveras ...

TRE SMÖRREBRÖD
Rimmad torsk med löjrom, äggula och schalottenlök 200 g ryggfilé av torsk 4 äggulor 50-100 g löjrom 1 schalottenlök, fint hackad 4 skivor rågbröd från St Jakobs Stenugnsbageri 1 citron Vattenkrasse ...

Lammstek i ugn
Hacka rosmarin, salvia, timjan och vitlök. Klappa in örter, vitlök, salt och peppar i köttet. Stek lammet gyllenbrunt i smör. Ugnsbaka på 110° tills köttets innertemperatur når 58°. Låt lammet vila ...

Rostat vitlökssmör med rosmarin och citron
3 vitlöksklyftor 2 msk grovt hackad färsk rosmarin 100 g smör, rumstempererat Rivet skal från 1 citron Ett par droppar citronsaft Skala vitlöksklyftorna och mosa dem med den breda sidan av ...